Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Οι  δηλώσεις Πογκμπά περί επιθυμίας να βρει καινούργιο κίνητρο σε κάποια άλλη ομάδα έφεραν αντίδραση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία επίσημα υποστηρίζει πως δεν πάει πουθενά! Μόνο που κακά τα ψέμματα, όποιος παίκτης αποφασίζει πως δεν θέλει να μείνει  στον 21ο αιωνα, έχει πυροδοτήσει την αντίστροφη μέτρηση άσχετα του τι λέει ο σύλλογος!

Αν θέλει κάποιος να προσωποποιήσει τι έχει πάει στραβά τα τελευταία τρία χρόνια στο Ολντ Τράφορντ μπορεί να εστιάσει στον Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή! Ακόμα και στην δήλωση του, χθες που κάνει λόγο για ώρα να βρει κι ένα άλλο μέρος να συνεχίσει προκειμένου να έχει κίνητρο, το πρώτο που τον ενδιαφέρει είναι η προσωπική του προβολή! Μιλάει για την καλύτερη χρονιά του από τότε που φόρεσε την φανέλα της Γιουνάιτεντ, χωρίς φυσικά να τον ενδιαφέρει πως ήταν ακόμα μια τραγική σεζόν οπως η πρώτη του το 2016-17.

Προτάσσοντας  τα προσωπικά του στατιστικά και αγνοώντας τη συνολική σήψη που εμφάνισε ο συλλογος επιβεβαιώνει τον Σερ Άλεξ που δεν τρελαινόταν να τον κρατήσει πριν χρόνια, ούτε επιθυμούσε ( οπως άλλωστε και ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον) να πληρώσει το ποσο ρεκόρ το 2016 ο συλλογος για κα τον φέρει πίσω. 

Ο Εντ Γούντγουορντ όμως αγνοώντας τους και θέλοντας μια μεταγραφή μαρκίζας μόλις είχε προσλάβει τον special one, προχώρησε και τον έκλεισε. Που να φανταζόταν τότε και ο Μουρίνιο, πως ο Γάλλος θα ήταν κυρίως ο λόγος που το πέρασμα του από το Ολντ Τράφορντ θα τελείωνε δραματικά και τραγικά! 

Το χειρότερο αυτή τη στιγμή για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πως ο Πογκμπά με τις δηλώσεις του της στερεί τη δυνατότητα διαπραγματευτικών ελιγμών! Ποδοσφαιριστής που θέλει να φύγει, αργά ή γρήγορα το πετυχαίνει ιδιαίτερα όταν τις τύχες του  χειρίζεται ένας από τους πιο εκνευριστικούς αλλά απόλυτα πετυχημένους ατζέντηδες στο χώρο ο Μίνο Ραιόλα. 

Το καλύτερο που έχει να κάνει ως ομάδα η Γιουνάιτεντ είναι να εισπράξει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί ξεφορτώνοντας την τοξικότητα  που προκαλεί ο Γάλλος μέσα στα αποδυτήρια και να κοιτάξει την επόμενη μέρα της χωρίς βαρίδια. Δεν αμφιβάλλει κανείς πως ο Πογκμπά στην ημέρα του είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν ταίριαξε με όλο το περιβάλλον και κυρίως δεν έγινε ποτέ πραγματικός ηγέτης. Και αυτό που ήθελε κυρίως η Γιουνάιτεντ ήταν να μπορέσει ο Γάλλος να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων σε ένα σύλλογο  που πάντα είχε αληθινός σταρ μέσα στα αποδυτήρια του. Καλύτερα και για τους δύο λοιπόν είναι να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Κανείς δεν πρόκειται να χαθεί! Για την Γιουνάιτεντ όμως θα είναι μία κίνηση που θα αποδεικνύει πως ποτέ κανένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από τον ίδιο τον σύλλογο!

Πηγή: England 365

Pin It on Pinterest

Shares
Share This