Επιλογή Σελίδας

Του Θοδωρή Τσούτσου

Συμπληρώνονται δέκα ημέρες από τότε που ολόκληρη η ποδοσφαιρική Ελλάδα κουβέντιαζε για την Εθνική μας. Συζητούσε. Αφόριζε. Και πολύ περισσότερο, αποφάσιζε για την Εθνική μας.

Άλλος προπονητής. Ή άλλος αρχηγός. Ή άλλος τεχνικός διευθυντής. Ή βοηθός. Ή γήπεδο. Ή όλα αυτά μαζί. Σε κάθε περίπτωση όλοι στην Εθνική ήταν έτοιμοι για μεγάλες αποφάσεις. Για σημαντικές εξελίξεις. Από τότε και μόλις πέρασε το διήμερο της επικαιρότητας, της επικοινωνιακής ανάγκης δηλαδή, δεν ακούγεται κιχ. Ούτε άχνα για την Εθνική μας.

Τι γίνεται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα; Κανείς δεν γνωρίζει. Ούτε πολύ περισσότερο κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Το θέμα δεν είναι μόνο ότι δεν γνωρίζουμε εμείς ποια θα είναι η επόμενη της Εθνικής. Αλλά δεν μοιάζει να το γνωρίζουν ούτε εκείνοι που θα λάβουν τις αποφάσεις.

Δεν μοιάζει καν να έχουν άποψη για την Εθνική. Για το τι πρέπει να γίνει. Για το τι πρέπει να αλλάξει. Για το αν πρέπει να αλλάξει. Και για ποιο λόγο να αλλάξει αν θα αλλάξει. Η Εθνική, με λίγα λόγια, αφού πέρασε το διήμερο της μόστρας, του κομματιού” που ο καθένας (μας) ήθελε να κάνει για αυτή, πέρασε και πάλι στην κανονικότητά της.

Στη φυσιολογική ζωή της τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή, στην ανυπαρξία και στο μηδέν ενδιαφέρον από τον οποιονδήποτε. Για μια Εθνική που σε 2,5 μήνες, στις 5 Σεπτεμβρίου για την ακρίβεια, θα πάει να παίξει παιχνίδι τελικό με την Φινλανδία εκτός έδρας. Μια τελευταία ζαριά στα προκριματικά του Euro 2020.

Το πώς θα πάει να παίξει αυτό το παιχνίδι και το άλλο παιχνίδι με το Λιχτενστάιν που ακολουθεί λίγες ημέρες αργότερα, κανείς δεν το ξέρει. Εδώ δεν ξέρει το πού θα παίξει αυτό το δεύτερο ματς, που είναι εντός έδρας, αλλά ας μην ανοίγουμε κι άλλο θέμα. Κόντρα στην Φινλανδία, λοιπόν, τι Εθνική θα δούμε;

Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι καμιά ομάδα αλάνας που κανονίζει την Παρασκευή το βράδυ πίνοντας κρασάκι στην ταβέρνα της γειτονιάς πού και με ποιον θα παίξει το Σάββατο το πρωί. Όχι πλάνο και σχεδιασμός δεν υπάρχει, αλλά ούτε καν η… ταβέρνα για να συζητήσουν επιτέλους για την Εθνική μας!

Από τη βραδιά του ματς με την Αρμενία, μέχρι και τώρα, άντε μέχρι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στο οποίο η Εθνική των τόσων ανοιχτών θεμάτων δεν είχε καν θέση, δεν έχει γίνει το παραμικρό. Εκεί που θα… χαλούσε ο κόσμος, δεν χαλάει κανείς τη ζαχαρένια του για αυτή…

Άλλωστε, απλώς η Εθνική είναι, δεν είναι δα και ο Περέιρα…

Πηγή: Σπορ FM

Pin It on Pinterest

Shares
Share This