Επιλογή Σελίδας

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε είχε πει μία ατάκα που έχει μείνει για τον τεχνικό του διευθυντή. «Είναι… on fire», δήλωσε για τον Σαλιχάμιτζιτς, που είχε ήδη βγει στην αγορά, είχε κλείσει τους Παβάρ και Αρπ και έδινε μάχη να πείσει την Τσέλσι να παραχωρήσει στην Μπάγερν τον Χάντσον-Οντόι. Εκείνη η δήλωση ήταν η πρώτη «απειλή» των Βαυαρών, που έβλεπαν την Ντόρτμουντ να βρίσκεται πιο κοντά στον τίτλο.

Λίγους μήνες αργότερα τα πράγματα είχαν βελτιωθεί πολύ αγωνιστικά, όμως αυτή η φιλοδοξία της «ανανέωσης» με την αποχώρηση των Ρόμπεν και Ριμπερί εκφράστηκε ξανά μέσω του Χένες. «Μακάρι να ξέρατε αυτά που ξέρουμε εμείς», τόνισε και από τότε έχει αποκτηθεί μόνο ο Ερναντέζ. Το μπάτζετ που είχε οριοθετηθεί, σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, ήταν στα 200 εκατ. ευρώ «καθαρά», δηλαδή χωρίς έσοδα από ενδεχόμενες πωλήσεις.

Αυτά που δεν «ξέρουμε», λοιπόν, μάλλον δεν τα ξέρει ούτε η ίδια η Μπάγερν… Ο προγραμματισμός υποτίθεται ότι ξεκίνησε πολύ νωρίς για να κλείσουν τα κενά, όμως αντί να κλείσουν προκύπτουν καινούρια. Ο Μπόατενγκ ενημερώθηκε ότι δεν υπολογίζεται, ενώ ο Χούμελς πουλήθηκε στην Ντόρτμουντ. Ρόμπεν, Ριμπερί, Ραφίνια και Χάμες αποτελούν ήδη παρελθόν. Η ομάδα που έκανε τις «απειλές» βλέπει την άμεση ανταγωνίστρια για τον τίτλο να έχει αγοράσει τον Αλκάθερ, να έχει αποκτήσει τους Σουλτς, Αζάρ και Μπραντ και να έχει καλύψει τις αμυντικές αδυναμίες με τον Χούμελς. Οι Βεστφαλοί έχουν ξοδέψει περίπου 130 εκατ. ευρώ και πιθανότατα θα προχωρήσουν στην απόκτηση ενός ακόμη επιθετικού. Και όλα αυτά πριν την 1η Ιουλίου!

Πριν λίγες ημέρες ο Σαλιχάμιτζιτς ήταν στην Σαρδηνία για ένα τουρνουά γκολφ. Αποφάσισε να σχολιάσει τις κινήσεις της Μπάγερν και ήταν σε διαφορετικό μήκος κύματος από τα αφεντικά του. «Θέλουμε να κάνουμε πολλά το καλοκαίρι», δήλωσε αρχικά. «Θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι και χαλαροί. Έχουμε ακόμα χρόνο για να πετύχουμε τους στόχους μας». Αυτές τις δηλώσεις όχι μόνο δεν θα τις έκανε κάποιος από τη διοίκηση στην Μπάγερν, αλλά ούτε καν κάποιος από τους προκατόχους του.

Οι προσθήκες μέχρι στιγμής είναι πολύ ελπιδοφόρες, αλλά για το μέλλον. Με αυτό το ρόστερ η Μπάγερν δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να διεκδικήσει το Champions League και η πολυαναμενόμενη αντεπίθεση παραμένει μόνο στη θεωρία. Ο Σανέ βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, αλλά η περίπτωσή του είναι δύσκολη, η Λειψία αρνείται πεισματικά να παραχωρήσει από τώρα τον Βέρνερ, ενώ ο σοβαρός τραυματισμός του Χάντσον-Οντόι τον Απρίλιο στον αχίλλειο τένοντα κάνει τους Βαυαρούς πιο προσεκτικούς.

Το μήνυμα που έχει στείλει η διοίκηση μέχρι τώρα εκτός από την ανανέωση είναι ότι οι παίκτες που θα προκαλούσαν πρόβλημα στον Κόβατς σε περίπτωση που έμεναν εκτός ενδεκάδας πρέπει να αποχωρήσουν για να μην διαταράξουν την ισορροπία. Κινδυνεύει, όμως, να χάσει πολύτιμη εμπειρία. Και αυτό μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This