Επιλογή Σελίδας

Το τρίτο ελληνικό μετάλλιο μετά την Κορακάκη στη σκοποβολή και τον Αζωίδη στο τζούντο ήρθε από το Σάββα Καρακιζίδη στην κατηγορία των 62κ. του σάμπο.

Ο Έλληνας αθλητής που έχει διακρίσεις τόσο στο σάμπο όσο και στο τζούντο είχε εξασφαλίσει από το πρωί την παρουσία του στο βάθρο αφού είχε προσκριθεί αήττητος στον τελικό της κατηγορίας των 62κ. Εκεί ηττήθηκε το απόγευμα από τον Ρώσο Ρουσλάν Μπαγκντασαριάν με 2-0 στα τεχνικά σημεία κατακτώντας τελικά τη δεύτερη θέση στη διοργάνωση. Ο 26χρονος Καρακασίδης που ήταν χάλκινος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018 πρόσθεσε άλλη μία επιτυχία στην καριέρα του και απέδειξε ότι έχει μέλλον στο άθλημα.

Από την άλλη δεν κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στον τελευταίο γύρο του ρεπεσάζ ο Γιώργος Μαρκαριάν. Με τελικό σκορ 10-2 έχασε λόγω τεχνικής υπεροχής από τον 24χρονο Αρμένιο Αρσέν Γκαζαριάν και κατέλαβε την 5η θέση στο σύνολο. Ο 20χρονος Έλληνας αθλητής μας έχει συνηθίσει σε διακρίσεις στο τζούντο, δοκίμασε όμως την τύχη του στο συγγενές άθλημα του σάμπο στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Μινσκ και έφτασε πολύ κοντά σε ένα μετάλλιο. Δεδομένης της ηλικίας του όμως ο Μαρκαριάν είναι σίγουρο ότι θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This