Επιλογή Σελίδας

H Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε δυναμικά την προσπάθειά της στο Wimbledon και απέκλεισε στα δυο σετ την Αμερικανίδα Bernarda Pera, για να προκριθεί στον 2ο γύρο.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα επιστρέψει στον 2ο γύρο του Wimbledon μετά από 2 χρόνια, μετά και την επικράτησή της επί της Pera με 7-6 (4), 6-3, στην πρεμιέρα της στο βρετανικό Grand Slam.

Η Σάκκαρη, η οποία είχε φτάσει μέχρι τον 3ο γύρο του Wimbledon το 2017, είχε 4 άσους, 14 winners και έκανε 12 αβίαστα λάθη, ενώ έσωσε τα 8 από τα 10 break point που αντιμετώπισε. Με 21 winners και 26 αβίαστα λάθη τελείωσε το ματς η Αμερικανίδα.

Αν και βρέθηκε πίσω με break στο 1-2, η Μαρία απάντησε αμέσως και ισοφάρισε σε 2-2. Το 1ο σετ ήταν ισορροπημένο μέχρι και το τέλος, καθώς κανένα άλλο break δεν έγινε. To tie-break ήταν επίσης κλειστό, με την Ελληνίδα παίκτρια να κερδίσει 3 συνεχόμενους πόντους στο τέλος και να το κατακτά με 7-4.

Διαφορετικό ήταν το 2ο σετ, με τη Μαρία να μπαίνει με φόρα και να αξιοποιεί και το ψυχολογικό πλεονέκτημα, αποκτώντας ένα προβάδισμα με 4-0 και με 5-1. Το μόνο που κατάφερε η Pera ήταν να μειώσει σε 5-3, πριν η Ελληνίδα κάνει κι άλλο break για το 6-3 και “σφραγίσει” τη νίκη της σε 1 ώρα και 28 λεπτά.

Στον 2ο γύρο του Wimbledon η Σάκκαρη, η οποία βρίσκεται στο Νο. 31 του ταμπλό, θα αντιμετωπίσει τη lucky loser Marie Bouzkova, που μπορεί να ηττήθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο από την Ana Bogdan, όμως σήμερα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, επικρατώντας της Mona Barthel με 6-3, 6-3.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This