Επιλογή Σελίδας

Μερικά λεπτά μετά τον αποκλεισμό του Alexander Zverev, απρόσμενη ήττα γνώρισε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, σε έναν αγώνα για γερά νεύρα με τον Thomas Fabbiano που κρίθηκε στα 5 σετ.

Ο Τσιτσιπάς δεν ήταν σε καλή μέρα και βρήκε απέναντί του έναν εξαιρετικό αντίπαλο, με τον Fabbiano να παίζει κατά διαστήματα πολύ καλό τένις και να φτάνει δίκαια στη νίκη, με 6-4, 3-6, 6-4, 6-7 (8), 6-3.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από νωρίς για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα όλων των εποχών, που βρισκόταν στο Νο. 7 του ταμπλό. Έχασε το σερβίς του πολύ νωρίς και έμεινε πίσω με 1-3, απάντησε όμως γρήγορα και ισοφάρισε σε 3-3. Λίγο αργότερα ήρθε ένα νέο break για τον Ιταλό, σε κρισιμότερο σημείο αυτή τη φορά, για να προηγηθεί με 5-4 και με love service games να “κλειδώσει” στη συνέχεια την κατάκτηση του 1ου σετ.

Ανέβασε την απόδοσή του ο Στέφανος στο 2ο σετ, παίζοντας πιο ελεύθερα και δείχνοντας πως μπορεί να “χτυπήσει” τον Ιταλό. Στο 4ο game είχε ένα χαμένο break point o πρωταθλητής μας και στο 6ο game έκανε το break για το 4-2, που τον έβαλε σε θέση οδηγού και τον διατήρησε μπροστά μέχρι και το τέλος του σετ, το οποίο κέρδισε με 6-3.

Τα προβλήματα ωστόσο συνεχίστηκαν και ο Fabbiano ήταν ξανά καλύτερος στο 3ο σετ. Είχε τριπλό break point για το 3-1 νωρίς στο σετ, αλλά ο Στέφανος έκανε συνεχόμενα καλά σερβίς και από το 0-40 πήρε 5 πόντους στη σειρά, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Δεν απέφυγε ωστόσο το break από τον Ιταλό, που σε όλο το 3ο σετ έχασε 4 πόντους από τη γραμμή του σερβίς, και με break στο 10ο game το κατέκτησε με 6-4.

Στο 4ο σετ κανείς από τους δυο δεν είχε ευκαιρίες για break και το tie-break έκρινε το νικητή. Ο Τσιτσιπάς έδειχνε να ελέγχει έχοντας ένα προβάδισμα με 3-0, με 5-2 και με 6-4, αλλά ο Fabbiano πήρε 3 πόντους στη σειρά και δημιούργησε match point στο 7-6. Δυο match point είχε ο Ιταλός, το ένα απ’ αυτά σε δικό του σερβίς, αλλά ο Στεφ με παλικαρίσιο τρόπο τα έσβησε και στη συνέχεια έκανε και το mini-break που του έδωσε νέο προβάδισμα, για να το αξιοποιήσει και να κατακτήσει το συναρπαστικό αυτό tie-break με 10-8. 

Έχασε τη μεγάλη ευκαιρία όμως ο Στέφανος να εκμεταλλευτεί το momentum και να κάνει το γρήγορο break στο αποφασιστικό σετ, παρόλο που είχε 3 break point για το 2-0. Ο Fabbiano στάθηκε όρθιος και τα έσβησε όλα, για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στη συνέχεια ισορρόπησε το σετ ο Ιταλός και όσο περνούσε η ώρα έδειχνε να είναι ξανά ο παίκτης με το πιο καθαρό μυαλό στο γήπεδο. Στο 7ο game ήρθε και το break για τον Fabbiano, που αποσυντόνισε τελείως τον Τσιτσιπά. Στο 9ο game ο Έλληνας παίκτης ήταν μπροστά με 30-0 και με συνεχόμενα λάθη έδωσε την ευκαιρία στον Fabbiano να μη χρειαστεί καν να σερβίρει για τη νίκη, αλλά να κάνει νέο break για το 6-3 και το “σφράγισμα” της σημαντικότερης νίκης της καριέρας του, πρώτης απέναντι σε Top 10 τενίστα.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This