Επιλογή Σελίδας

Ακόμα ένα Grand Slam θα ολοκληρωθεί στον 3ο γύρο για τη Μαρία Σάκκαρη, που δεν μπόρεσε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Elina Svitolina, παρά τη μεγάλη μάχη που έδωσε.

Η Μαρία έσωσε 6 match point συνολικά, όμως “λύγισε” στο τέλος από την Ουκρανή, Νο. 8 στο ταμπλό, από την οποία ηττήθηκε με 6-3, 6-7 (1), 6-2.

Μ’ αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε ακόμα ένα Grand Slam στον 3ο γύρο για την 23χρονη Ελληνίδα, που έχει πλέον 6 ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις σε 3ους γύρους Grand Slam διοργανώσεων, 2 από αυτές στο Wimbledon.

Η Σάκκαρη έκανε ένα δυνατό ξεκίνημα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 3-1, όμως η Svitolina κέρδισε τα 5 επόμενα games και πήρε το 1ο σετ με 6-3. Κάτι παρόμοιο πήγε να γίνει και στο 2ο σετ, στο οποίο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προηγήθηκε με 3-0, με 4-2 και με 5-3, όμως η Svitolina επέστρεψε για μια ακόμα φορά.

Κέρδισε τα 3 επόμενα games η Ουκρανή και προηγήθηκε με 6-5, ενώ είχε 2 match point για να κάνει το 7-5 και να ολοκληρώσει το ματς. η Σάκκαρη αρνήθηκε να χάσει, ισοφαρίζοντας σε 6-6 και κάνοντας ένα άψογο tie-break στη συνέχεια, το οποίο κατέκτησε με 7-1.

Στο αποφασιστικό σετ ωστόσο, η Svitolina ήταν ξανά καλύτερη. Προηγήθηκε με 3-1 και έκανε ακόμα ένα break η Ουκρανή, για να φτάσει στο 5-2 και να σερβίρει για τη νίκη στο 8ο game. Η Σάκκαρη επέστρεψε από το 5-2, 40-0 και έσβησε 4 match point στο τελευταίο game του αγώνα, η Svitolina όμως με τη σειρά της έσβησε break point για το 5-3 και στο 7ο match point της συνολικά – 5ο σ’ αυτό το game – έκανε το 6-2 σε 2 ώρες και 8 λεπτά.

Αυτό ήταν και το τέλος της σεζόν της γρασιδιού για τη Μαρία, που αναμένεται να επιστρέψει στo tour στο τέλος του μήνα, για το τουρνουά του Σαν Χοσέ (29 Ιουλίου – 4 Αυγούστου), όπου θα ξεκινήσει την αμερικανική hard court season.

Η Svitolina θα είναι στη δεύτερη εβδομάδα του Wimbledon και στον 4ο γύρο θα αντμιετωπίσει μια εκ των Petra Martic και Danielle Collins.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This