Επιλογή Σελίδας

Ο Λιονέλ Μέσι είναι «πυρ και μανία» για τις διαιτητικές αποφάσεις στο Κόπα Αμέρικα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται στιγμές από την καριέρα του Αργεντινού σούπερ σταρ, στις οποίες ο ίδιος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του.

Κόκκινη σε ντεμπούτο
«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», λέει η γνωστή παροιμία, μόνο που στην περίπτωση του Μέσι επρόκειτο για… κακή, όπως έδειξε και η συνέχεια με την εθνική του ομάδα (κανένας τίτλος). Το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Αργεντινής, το 2005, διήρκησε ελάχιστα δευτερόλεπτα, αφού ο – τότε – 18χρονος άσος έριξε αγκωνιά στον Ούγγρο αντίπαλό του, όταν ο τελευταίος του τράβηξε τη φανέλα σε ένα μαρκάρισμα. Τώρα, 14 χρόνια μετά, ο Μέσι αποβλήθηκε για δεύτερη φορά με την εθνική ομάδα.

Φτύσιμο αντιπάλου
Στο ξεκίνημα της σεζόν 2008-09, η Μπαρτσελόνα έκανε ένα εντυπωσιακό πέρασμα από την έδρα της Μάλαγα, επικρατώντας με 4-1. Ήταν ένα παιχνίδι, που διεξήχθη κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, με βροχή και «βαρύ» αγωνιστικό χώρο. Τα δυνατά μαρκαρίσματα ήταν πολλά, με τον Ντούντα των γηπεδούχων να κάνει αρκετά πάνω στον Μέσι. Σε μία ανύποπτη στιγμή, ο Αργεντινός έφτυσε τον αντίπαλό του, ενώ μεταξύ τους είχε προηγηθεί ένα σπρώξιμο και κάποια «γαλλικά». Ο διαιτητής δεν αντιλήφθηκε κάτι, όμως το περιστατικό το είχαν ήδη πιάσει οι κάμερες.

Μέσι vs Σρνα
Στο ευρωπαϊκό σούπερ καπ του 2009, η Μπαρτσελόνα τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Σαχτάρ και χρειάστηκε να φτάσει μέχρι την παράταση για να επικρατήσει. Στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ο Ντάριο Σρνα ανέκοψε μία επιθετική προσπάθεια του Μέσι, ο οποίος όχι μόνο έσπρωξε τον αντίπαλό του στη συνέχεια της φάσης, αλλά ήρθαν κεφάλι με κεφάλι και προσπάθησε να του ρίξει κουτουλιά. Ο διαιτητής πάντως δεν απέβαλλε τον Αργεντινό, αλλά τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα.

Μέσι vs Εμπιβά
Σε φιλικό προετοιμασίας, τον Αύγουστο του 2015, η Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε τη Ρόμα και σε μία φάση που είχε διακοπεί, λόγω οφσάιντ, ο Μέσι κινήθηκε απειλητικά εναντίον του Εμπιβά των «τζιαλορόσι». Του έριξε κουτουλιά και τον έπιασε από το λαιμό, πριν μπουν στη μέση οι ψυχραιμότεροι και λήξει το περιστατικό. Ωστόσο, η μεταξύ τους διαμάχη είχε ξεκινήσει νωρίτερα, όταν ο Γάλλος αμυντικός είχε χτυπήσει δυνατά στο πρόσωπο τον Αργεντινό.

Εξύβριση επόπτη
Το Μάρτιο του 2017, σε ένα παιχνίδι για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Μέσι σημείωσε το μοναδικό γκολ στο 1-0 της Αργεντινής επί της Χιλής, όμως τα σκληρά μαρκαρίσματα τον έβγαλαν εκτός εαυτού. Σε μία μονομαχία με τον Μποσεζούρ, ο βοηθός διαιτητή (ήταν μπροστά στη φάση) υπέδειξε επιθετικό φάουλ, κάτι που έκανε έξαλλο τον Αργεντινό. Ο Μέσι είπε διάφορα «γαλλικά» στον επόπτη, τόσο εκείνη τη στιγμή όσο και μετά το τέλος του ματς, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με τέσσερις αγωνιστικές από τη FIFA. Μετά από έφεση, πάντως, η ποινή έπεσε στη μία αγωνιστική.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This