Επιλογή Σελίδας

Τα πράγματα στην Γκλάντμπαχ είναι πολύ διαφορετικά αυτό το καλοκαίρι. Ύστερα από πολλά χρόνια οι αλλαγές δεν περιορίζονται στο ρόστερ. Ο Μάρκο Ρόζε άφησε την Ζάλτσμπουργκ για τα πουλάρια και όλοι θα πρέπει να μάθουν ένα διαφορετικό σύστημα με πολύ διαφορετική τακτική σε σχέση με αυτό που είχαν συνηθίσει. Το 4-4-2 με «διαμάντι» στη μεσαία γραμμή είναι αυτό που περιμένουμε να δούμε την επόμενη σεζόν και αυτό πάνω στο οποίο όλοι δουλεύουν στην Μπορούσια.

Φέτος, η Γκλάντμπαχ είναι η ομάδα από την οποία περιμένουμε να δούμε τη μεγαλύτερη «μεταμόρφωση». Ναι μεν και με τον Χέκινγκ η ομάδα έπαιζε 4-4-2, πριν το γυρίσει στο 4-3-3, όταν τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, αλλά ο τρόπος που θα το εφαρμόσει από τη νέα σεζόν θα είναι πολύ διαφορετικός. Ο Ρόζε ανήκει στη σχολή των τεχνικών που δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο πρέσινγκ, που έχουν κάνει την εφαρμογή του… επιστήμη.

Δεν είναι μόνο ο χώρος που θα γίνει το πρέσινγκ, αλλά το timing και ο τρόπος. Το ρίσκο αν δεν γίνει σωστά είναι μεγάλο. Αυτό είναι πολύ κάνει αυτό το στυλ τόσο έντονο και ενθουσιάζει τόσο τους οπαδούς. «Το στυλ μας θα είναι επιθετικό. Θέλουμε να κάνουμε παιχνίδι με την μπάλα. Δεν το κρύβουμε», λέει ο Λάινερ, ο οποίος ακολούθησε το ίδιο δρομολόγιο με τον προπονητή του και ξέρει καλά τις αλλαγές που έρχονται. Ο Ρόζε θα προσπαθήσει να μεταφέρει ακριβώς το ποδόσφαιρο που είδαμε στο Ζάλτσνπουργκ στην Μπορούσια.

«Ίσως ένας ή δύο παίκτες να αποδειχθούν μηχανές του πρέσινγκ», είχε πει στην πρώτη του συνέντευξη τύπου ως προπονητής της Γκλάντμπαχ. Οι δικές του απαιτήσεις για το ρόστερ σημαίνουν ότι δεν χρειάζεται να βρεθεί αντικαταστάτης του Τοργκάν Αζάρ, που πουλήθηκε στην Ντόρτμουντ και χρηματοδοτεί σε μεγάλο βαθμό της φετινές μεταγραφές. Η απόκτηση του Εμπολό επιβεβαιώνει ότι ο Ρόζε θέλει δύο κλασικούς επιθετικούς στην κορυφή, ενώ οι υπόλοιποι ακραίοι θα του δώσουν την επιλογή για πιο ευέλικτο σχήμα στην επίθεση. Και πάλι, όμως, δεν φτάνουν, γι΄αυτό και ο τεχνικός διευθυντής Έμπερλ ψάχνει και άλλον φορ.

Οι προθέσεις του Ρόζε φάνηκαν από το φιλικό. «Κερδίσαμε γρήγορα πολλές φορές την μπάλα, βγάλαμε καλές αντεπιθέσεις και σκοράραμε εύκολα», τόνισε ο ίδιος. Αυτές τις τρεις αρετές θα επιχειρήσει να τελειοποιήσει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στην προετοιμασία. Η λογική λέει ότι θα είναι δύσκολο να το πετύχει από την πρώτη του σεζόν στον πάγκο. Η επιλογή, όμως, στο πρόσωπό του δεν έγινε προκειμένου η Γκλάντμπαχ να πετύχει από την πρώτη μέρα. Έγινε με βάση το μέλλον. Και αυτό είναι κάτι για το οποίο τα πουλάρια μπορούν να νιώθουν αισιοδοξία.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This