Επιλογή Σελίδας

Άγγιξε το όνειρο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο ο Θανάσης Κυνηγάκης, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Ο πρωταθλητής μας και κολυμβητής του Βαγγέλη Κοζομπόλη, στον πρώτο τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος της καριέρας του, στα 10 χιλιόμετρα Open Water, στο Ocean Park της Γεοσού (περίπου 130 χιλιόμετρα από την Γκουανζού) τερμάτισε 13ος σε 1 ώρα 48 λεπτά και 15 δεύτερα, μένοντας για μόλις 10 δευτερόλεπτα εκτός της πρώτης δεκάδας που σφράγιζε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες την επόμενη χρονιά στο Τόκιο. 

Ο Κυνηγάκης ξεκίνησε πολύ δυναμικά την κούρσα, που είχε γρήγορο ρυθμό από τα πρώτα κιόλας μέτρα της. Στα πρώτα χιλιόμετρα ήταν στους πέντε προπορευόμενους, ενώ παρουσιάστηκε ιδιαίτερα σταθερός σε όλο τον αγώνα όπου βρισκόταν από την 10η ως την 20η θέση σύμφωνα με τα περάσματά του. 

Στα τελευταία 2.000 μέτρα από τη 16η θέση ανέβαινε σταθερά για να φτάσει στην 11η, στα 500 μέτρα πριν από τον τερματισμό και να είναι στην κόψη του ξυραφιού. Εκεί που η εμπειρία μίλησε τελικά από τους αντιπάλους του, οι οποίοι σε έναν πολύ απαιτητικό τερματισμό, που στο μεγαλύτερο μέρος του κρίθηκε στο φώτο φίνις, ο Έλληνας κολυμβητής δεν μπόρεσε να χτυπήσει 10ος την πλακέτα τερματισμού, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός πρόκρισης. 

Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κέρδισε μετά από μεγάλη μάχη ο Γερμανός Φλόριαν Βέλμπρουκ, που τερμάτισε σε 1.47.55 ενώ σχεδόν μαζί του στον τερματισμό έπεσε ο Γάλλος Ολιβιέ που έκανε 1.47.56. Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε  ο επίσης Γερμανός Μούφελς με 1.47.57.

“Η αλήθεια είναι ότι μου έμεινε μια μικρή πικρία που χάθηκε στο τέλος η είσοδος στη πρώτη δεκάδα και η πρόκριση αλλά δεν απογοητεύομαι”, τόνισε ο Θανάσης Κυνηγάκης λίγη ώρα μετά τον τερματισμό του. “Δεν φανταζόμουν ότι ο αγώνας θα ήταν έτσι. Εξελίχθηκε πολύ πιο δύσκολος από ότι περίμενα, απέκτησε πολύ γρήγορο ρυθμό σχεδόν από το ξεκίνημα κι έπρεπε να προσαρμοστώ γρήγορα. Σίγουρα αυτή η εμπειρία θα με βοηθήσει πολύ στο μέλλον για να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερος. Σε αυτό τον αγώνα, που ήταν ο πρώτος μου επίσημος διεθνής, μου στοίχησαν κάποια λάθη. Θα τα διορθώσω μαζί με τον προπονητή μου και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρω να πάρω την πρόκριση για το Τόκιο”, συμπλήρωσε ο κολυμβητής του Παλαιού Φαλήρου.

Αναφερόμενος στην κούρσα του Κυνηγάκη ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Γέμελός τόνισε:  

“Ήταν πάρα πολύ καλός, έκανε κάποια  λαθάκια που του στέρησαν τη δεκάδα και την πρόκριση. Μην ξεχνάμε ότι ήταν η πρώτη του εμπειρία από Παγκόσμιο πρωτάθλημα και τόσο ανταγωνιστικό αγώνα. Έχει όμως όλο το μέλλον μπροστά του και πιστεύουμε ότι θα πάρει άνετα την πρόκριση για το Τόκιο από το προολυμπιακό στη Φουκουόκα. Ήταν μια πολύ γρήγορη και δυνατή κούρσα. Ο Θανάσης έμεινε στο γκρουπ των πρωτοπόρων, διαχειρίστηκε πολύ καλά τον αγώνα από μόνος του και βρισκόταν κοντά στη δεκάδα μέχρι τα τελευταία μέτρα. Ίσως έκανε το τελικό σπριντ λίγο νωρίτερα από ό,τι έπρεπε, με αποτέλεσμα να μείνει από δυνάμεις στον τερματισμό και να χάσει για λίγα δευτερόλεπτα τον στόχο».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This