Επιλογή Σελίδας

Του Κώστα Κεφαλογιάννη

Ο Γιώργος Μαυρωτάς έχει καταφέρει κάτι σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα: η εμπλοκή του με τα κοινά δεν τον «κόντυνε».

Θρύλος της υδατοσφαίρισης, αξιοσέβαστη προσωπικότητα εντός και εκτός αθλητισμού, στιβαρός όσο και σοβαρός, ο νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, παρότι υπέστη την βάσανο της ενεργού πολιτικής στην εποχή της ασυγκράτητης «ανθρωποφαγίας», πέτυχε να διατηρήσει το προσωπικό του κύρος αλώβητο.  Όταν ακόμα και ο Πύρρος Δήμας έχει ακούσει τα εξ΄ αμάξης  (δεν μπαίνω στη διαδικασία αν τα άκουσε δικαίως ή αδίκως – απλά επισημαίνω το γεγονός),  για τον Γιώργο Μαυρωτά δεν θα βρεθεί ουδείς να πει κακό λόγο.

Πλην βεβαίως, εκείνων που θεωρούν τη συμφωνία των Πρεσπών «προδοτική» και όσους την ψήφισαν «προδότες». 
Αλλά θα μου επιτρέψετε αυτούς να μην τους πάρω πολύ στα σοβαρά. Όχι επειδή κατ΄ ανάγκην βρίσκω τη συμφωνία σωστή ή επιτυχημένη. Αλλά επειδή όσοι αντιμετωπίζουν το δημόσιο διάλογο με τέτοιους όρους, δεν με αφορούν πια. 

Τους βαρέθηκα, για να το πω πιο απλά. Και βαρέθηκα και τις τακτικές των κομμάτων που χρησιμοποιούν τον εκάστοτε χρήσιμο (για τα συμφέροντά τους)  διχασμό, ψηφοθηρικά και κυνικά, μόνο και μόνο για να διαμαρτυρηθούν μετά όταν κάποιος άλλος κάνει ακριβώς το ίδιο (ο ΣΥΡΙΖΑ  π.χ. που πρώτος δίχασε τον κόσμο σε «γερμανοτσολιάδες» και «πατριώτες», με αποκορύφωμα το αλήστου μνήμης δημοψήφισμα, εξανέστη όταν του συνέβη το ίδιο με αφορμή τις Πρέσπες).

Με αφορούν, λοιπόν, για να επανέλθω, μόνο όσοι επιμένουν να αντιλαμβάνονται τη διαφωνία ως διαφωνία  και όχι σαν αιτία  για «ψόφους» και την πολιτική αντιπαράθεση ως πολιτική αντιπαράθεση και όχι σαν οπαδικό ντου στο αντίπαλο πέταλο. 

Στις τάξεις αυτών των ανθρώπων (που δεν είναι λίγοι) ο Γιώργος Μαυρωτάς αποτελεί τον σωστό άνθρωπο, στη σωστή θέση. Καταρτισμένος, με γνώση του αντικειμένου, ωραίες ιδές, ευγένεια και ήθος, καθώς και πείσμα για επιτυχία, ο νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού είναι στη θεωρία μια από τις καλύτερες επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη στον καταρτισμό της νέας κυβέρνησης.  Μένει να αποδειχθεί αν ο Μαυρωτάς θα τα βγάλει πέρα και στην πράξη. 

Σε κάθε περίπτωση, ο  πρωθυπουργός αξίζει μια καλή κουβέντα  για το γεγονός ότι υπερέβη τις κομματικές αγκυλώσεις και τις αντιρρήσεις των «μακεδονομάχων» (που βέβαια, πρώτα εκείνος αγκάλιασε) για κάνει αυτό  το οποίο έκρινε χρήσιμο.  

Κι ας τον κατηγορήσουν για κωλοτούμπα. 

Οι κωλοτούμπες προς  την σωστή κατεύθυνση, άλλωστε, δεν είναι πρόβλημα. Η επιμονή στο λάθος είναι.

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This