Επιλογή Σελίδας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε μια μεγάλη εμφάνιση, έχασε μόλις 4 games από τον Hubert Hurkacz στο Τατόι Club και έφερε τη συνάντηση της Ελλάδας με την Πολωνία στα ίσα.

O Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε εκπληκτικό τένις μπροστά από το ελληνικό κοινό και επιβλήθηκε του Hubert Hurkacz με 6-3, 6-1, για να ισοφαρίσει τη σειρά αγώνων της Ελλάδας με την Πολωνία, στα πλαίσια τη 2ης ημέρας του Group III της Ευρώπης του Davis Cup.

Παρόλο που ξεκίνησε με την πίεση του 0-1 για την Ελλάδα, μετά και τη νίκη του Kamil Majchrzak επί του Μιχάλη Περβολαράκη στον πρώτο αγώνα της ημέρας, ο Στέφανος κατάφερε γρήγορα να βρει ρυθμό και να αφήσει μακριά το όποιο άγχος ή πίεση ένιωθε.

Και οι δυο παίκτες ξεκίνησαν με χαμένες ευκαιρίες το ματς, με τον Στέφανο να χάνει μια ευκαιρία για να κάνει break στο 1ο game, αλλά να σβήνει και 3 break point στο αμέσως επόμενο game, για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Ήταν η μόνη και η τελευταία φορά που απειλήθηκε ο Στέφανος να μείνει πίσω στο σκορ, αφού απέκτησε τον έλεγχο χάρη σε ένα break στο 7ο game, για το 4-3. Στη συνέχεια έσβησε μια ακόμα ευκαιρία του Πολωνού, για να φτάσει στο 5-3, και με νέο break “σφράγισε” την κατάκτηση του 1ου σετ με 6-3.

Το 2ο σετ μετατράπηκε σε παράσταση για ένα ρόλο, καθώς ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αλλά και κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης – Νο. 7 στον κόσμο – έκανε 2 break, στο 2ο (2-0) και στο 6ο game (5-1), για να ολοκληρώσει τον αγώνα με love service game στο 7ο game (6-1), έπειτα από 27 μόλις λεπτά στο 2ο σετ.

Η Ελλάδα ισοφάρισε την Πολωνία σε 1-1 και τα πάντα θα κριθούν στο διπλό, που θα ολοκληρώσει τη συνάντηση. Η νικήτρια ομάδα θα έχει τεράστιο πλεονέκτημα για την 1η θέση και εκτός απροόπτου θα εξασφαλίσει από σήμερα μια θέση για τα πλέι οφ του World Group II του 2020. 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This