Επιλογή Σελίδας

Η Ελλάδα κέρδισε το Μονακό και προκρίθηκε στα πλέι οφ του World Group II του Davis Cup του 2020, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να “σφραγίζει” την ελληνική νίκη με μια πολύ άνετη επικράτηση επί του Lucas Catarina.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα από τον Lucas Catarina, τον οποίο κέρδισε με 6-2, 6-1 σε 52 λεπτά, για να “κλειδώσει” την ελληνική επικράτηση επί του Μονακό στην τελευταία αγωνιστική του round robin.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε break στο 1ο κιόλας game, ενώ στο επόμενο έσβησε διπλό break point στο 0-1, 15-40, για να κάνει το 2-0. Ο Catarina προσπάθησε να μείνει στο σετ, μείωσε σε 2-1 και σε 3-2, αλλά ακολούθησε ένα σερί 7 διαδοχικών game από τον Στέφανο, που προηγήθηκε με 6-2, 4-0 και “καθάρισε” το παιχνίδι. Κατάφερε να κερδίσει ακόμα 1 game o Μονεγάσκος, πριν ο Στεφ ολοκληρώσει την αναμέτρηση με νέο break στο 7ο game του 2ου σετ. 

Η Ελλάδα επικράτησε με 2-0, καθώς νωρίτερα ο Μιχάλης Περβολαράκης αν και χρειάστηκε 3ο σετ, έκαμψε την αντίσταση του Romain Andreodo με 6-1, 6-7 (8), 6-4. Το διπλό που θα ολοκληρώσει και αυτή τη συνάντηση, θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τερμάτισε στη 2η θέση του 1ου ομίλου του Group III της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Davis Cup, πίσω από την Πολωνία. Το Μονακό έμεινε στην 3η θέση και το Λουξεμβούργο στην 4η, επομένως θα είναι και οι δυο ομάδες που θα παλέψουν αύριο για την παραμονή τους στο Group III.

Και η Ελλάδα θα αγωνιστεί αύριο στα πλέι οφ του Group III, για λόγους κατάταξης της ITF. Θα διεκδικήσουμε την 3η θέση του τουρνουά και περισσότερους βαθμούς στην κατάταξη, απέναντι στην ομάδα που θα τερματίσει στη 2η θέση του 2ου ομίλου, είτε αυτή είναι η Εσθονία, είτε η Λετονία (ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η συνάντηση). Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Ελλάδα θα είναι στα πολύ σημαντικά πλέι οφ του World Group II, που θα γίνουν τον Μάρτιο του 2020.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This