Επιλογή Σελίδας



Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε αήττητος τις υποχρεώσεις του στο ντεμπούτο του στο Davis Cup, κάνοντας το 4/4 στα μονά, για να “σφραγίσει” την ελληνική επικράτηση επί της Λετονίας και την 3η θέση στο τουρνουά του Group III της Ευρωαφρικανικής θέσης, που φιλοξενήθηκε στο ΤΑΤΟΙ Club. 

Σε μια μέρα με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, εξαιτίας των πολύ δυνατών ανέμων που υπερβαίνουν τα 30 χλμ/ώρα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον Martins Podzus με 6-4, 6-4 και έκανε το 2-0 της Ελλάδας επί της Λετονίας, στον αγώνα για την 3η θέση του Group III του Davis Cup.

O 21χρονος Έλληνας τενίστας έπαιξε όσο χρειάστηκε για να πάρει αυτή τη νίκη, σε μια αναμέτρηση που δεν ένιωσε απειλή, παρόλο που δεν έκανε καλό ξεκίνημα και βρέθηκε πίσω με 1-3.

Όσο περνούσε η ώρα έδειχνε να ελέγχει όλο και περισσότερο την αναμέτρηση. Στο 1ο σετ κέρδισε τα 5 από τα 6 τελευταία games και στο 2ο σετ έκανε το μοναδικό break στο 9ο game, για να προηγηθεί με 5-4 και να σερβίρει με επιτυχία για τη νίκη, έπειτα από 1 ώρα και 28 λεπτά παιχνιδιού.

Η Ελλάδα κέρδισε με 2-0 τη Λετονία, καθώς νωρίτερα ο Μιχάλης Περβολαράκης είχε κερδίσει επίσης με 6-4, 6-4 τον Robert Strombachs.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέλαβε την 3η θέση στο τουρνουά της 3ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης, ενώ τον Μάρτιο του 2020 θα είναι στα πλέι οφ του World Group II του Davis Cup.

Την 1η θέση του τουρνουά πήρε η Πολωνία, που κέρδισε στον τελικό την Εσθονία με 2-0, χάρη στις “καθαρές” νίκες των Kamil Majchrzak και Hubert Hurkacz στα μονά, επί των Kenneth Raisma (6-0, 6-2) και Kristjan Tamm (6-1, 7-5) αντίστοιχα.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This