Επιλογή Σελίδας



Ο Πέτρος Τσιτσιπάς έκανε έναν πολύ καλό αγώνα, πανηγύρισε μια “καθαρή” νίκη απέναντι στο Νο.1 των Φιλιππίνων και έφερε την Ελλάδα πάρα πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση των πλέι οφ του World Group II του Davis Cup.

Όπως είχε κάνει και ο αδερφός του, Στέφανος, ο Πέτρος Τσιτσιπάς απώλεσε μόλις 3 games στον πρώτο του αγώνα γι’ αυτό το διήμερο του Davis Cup, επικρατώντας του Νο.1 των Φιλιππίνων, Jeson Patrombon, με 6-2, 6-1.

Υπήρξαν αρκετά γεμάτα games στην αναμέτρηση, αλλά εκτός από ένα πολύ καλό παιχνίδι αγωνιστικά, ο Πέτρος ήταν πολύ δυνατός και πνευματικά, με αποτέλεσμα να έχει τον τελευταίο λόγο στα περισσότερα.

Έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα ο 19χρονος Έλληνας τενίστας, που προηγήθηκε με 4-0 και είχε ένα set point στο 7ο game για να πάρει το σετ με 6-1. Ο Patrombon, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.1421 της παγκόσμιας κατάταξης, πάλεψε σκληρά και μείωσε σε 5-2 σβήνοντας ένα set point, ενώ στο επόμενο game έσβησε 2 ακόμα set point και είχε 2 break point για να μειώσει περισσότερο. Ο Πέτρος δεν το επέτρεψε αυτό και τελικά στην 4η ευκαιρία του συνολικά, έκλεισε το σετ για το 6-2.

Ο Patrombon άνοιξε το 2ο σετ με ένα love service game, όμως αυτό έμελλε να είναι και το τελευταίο του κερδισμένο game στο παιχνίδι. Ο Πέτρος κατάφερε να πάρει τα 6 επόμενα games και να “καθαρίσει” την αναμέτρηση σε 75 μόλις λεπτά, φέρνοντας πολύ πιο κοντά την Ελλάδα στην πρόκριση.

Αυτή ήταν μόλις η 2η αναμέτρηση του Πέτρου Τσιτσιπά στα μονά στο Davis Cup, μετά τους αγώνες του 2018, όπου η Ελλάδα είχε κερδίσει με 3-0 τη Μολδαβία για τα πλέι οφ της 3ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης. Όπως και σήμερα, ο Πέτρος δεν είχε χάσει σετ σε εκείνο τον αγώνα, ενάντια στον Egor Matvievici, με το ρεκόρ του πλέον να γίνεται 2-0 στα μονά, ενώ έχει και 5-4 νίκες στα διπλά.

Η 1η μέρα των αγώνων ολοκληρώθηκε στη Μανίλα, με την Ελλάδα να προηγείται με 2-0 των Φιλιππίνων και να είναι πλέον μια ανάσα μακριά από την πρόκριση στα πλέι οφ ανόδου του World Group II.

Αύριο οι αγώνες θα ξεκινήσουν ξανά στις 05:00 το πρωί, με την αναμέτρηση του διπλού, όπου οι Πέτρος Τσιτσιπάς και Μάρκος Καλοβελώνης θα αντιμετωπίσουν τους Francis Casey Alcantara και Ruben Gonzalez.

Ακόμα και αν η Εθνική δεν καταφέρει να “κλειδώσει” σ’ αυτό το παιχνίδι την πρόκριση, θα έχει 2 επιπλέον ευκαιρίες στα μονά, με το 4ο παιχνίδι της σειράς να είναι ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και στον Jeson Patrombon.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This