Επιλογή Σελίδας



Τόπο στα νιάτα… που σκοράρουν! Στο τελευταίο τετραήμερο της Bundesliga, Κάι Χάβερτς και Τζέιντον Σάντσο έσπασαν κατά σειρά το ρεκόρ του νεαρότερου ποδοσφαιριστή που φτάνει τα τριάντα γκολ στην Bundesliga.

Αμφότεροι κατέλαβαν, με το σπαθί και την εκτελεστική τους δεινότητα, τις δύο πρώτες θέσεις σε ένα Top-10 που περιλαμβάνει παίκτες – θρύλους (Γκερτ Μίλερ, Ούλι Χένες, Κλάους Φίσερ) και πολλά υποσχόμενους επιθετικούς (Τίμο Βέρνερ). Μια δεκάδα γεμάτη Γερμανία, αλλά με πρώτο έναν Άγγλο!

Εκτός πρώτης δεκάδας βρίσκεται ένας ποδοσφαιριστής που χάρισε Παγκόσμιο Κύπελλο στην Γερμανία (ο 15ος Μάριο Γκέτσε), αλλά και ένας χαρισματικός εκτελεστής που έγραψε την δική του ιστορία στα ευρωπαϊκά γήπεδα (ο 14ος Γιούργκεν Κλίνσμαν).

Βάλτερ Μπέχτολντ (Άιντραχτ Φρανκφούρτης)

Βάλτερ Μπέχτολντ (Άιντραχτ Φρανκφούρτης)

Έφτασε τα τριάντα γκολ σε ηλικία 21 ετών και 86 ημερών. Η ειρωνεία; Έκλεισε την τετραετία του στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης (1965-1969) με… 33 γκολ! Έζησε τα καλύτερά του χρόνια στην Κίκερς Όφενμπαχ, με την οποία πανηγύρισε την άνοδο στην Bundesliga, αλλά και την κατάκτηση του Κυπέλλου (1970).

Χέρμπερτ Βάας (Μπάγερ Λεβερκούζεν)

Χέρμπερτ Βάας (Μπάγερ Λεβερκούζεν)

Στις 17 Νομεβρίου του 1984, ο Χέρμπερτ Βάας πανηγύρισε το 30ό του γκολ, σε ηλικία 21 ετών και 70 ημερών. Κατέκτησε με την Μπάγερ το Κύπελλο UEFA κόντρα στην Εσπανιόλ του Ερνέστο Βαλβέρδε (1988) και κατέγραψε έντεκα συμμετοχές (με ένα γκολ) με την εθνική ομάδα της Δυτικής Γερμανίας.

Τίμο Βέρνερ (Λειψία)

Τίμο Βέρνερ (Λειψία)

Στις 23 Απριλίου του 2017, σε αγώνα κόντρα στην Σάλκε, ο Τίμο Βέρνερ έπιασε τις τρεις δεκάδες γκολ, σε ηλικία 21 ετών και 48 ημερών. Τρία χρόνια μετά, φροντίζει να επιβεβαιώνει τις τεράστιες προσδοκίες που ο ίδιος έχει δημιουργήσει με την εκτελεστική του δεινότητα, με αποτέλεσμα να τον γλυκοκοιτάζει η… μισή Ευρώπη.

Γκερτ Μίλερ (Μπάγερν Μονάχου)

Γκερτ Μίλερ (Μπάγερν Μονάχου)

Η χαρισματική «τορπίλη» της Μπάγερν… τριαντάρησε σε ηλικία 21 ετών και τριάντα ημερών. Μετά από εκείνο το γκολ κόντρα στην Καϊζερσλάουτερν (3 Δεκεμβρίου 1966), ο Μίλερ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και «σταμάτησε» στα 365 γκολ, όντας ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Bundesliga.

Ούλι Χένες (Μπάγερν Μονάχου)

Ούλι Χένες (Μπάγερν Μονάχου)

Ο επί μια δεκαετία πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, υπήρξε ένας πολύ αξιόπιστος σκόρερ στα νιάτα του. Αποδείχθηκε, μάλιστα, γρηγορότερος κατά… μια ημέρα (!) από τον μεγαλύτερο σε ηλικία συμπαίκτη του Γκερτ Μίλερ, φτάνοντας τα τριάντα γκολ σε ηλικία 21 ετών και 29 ημερών. Ήταν 3 Φεβρουαρίου του 1973, σε αγώνα κόντρα στην Μπράουνσβαϊγκ.

Χορστ Κέπελ (Γκλάντμπαχ)

Χορστ Κέπελ (Γκλάντμπαχ)

Σε ηλικία 21 ετών και 21 ημερών, ο Χορστ Κέπελ έφτασε τα τριάντα γκολ. Ήταν 7 Ιουνίου του 1969 όταν έπιασε αυτόν τον σημαδιακό αριθμό ο μετέπειτα κοσμογυρισμένος (και έντεκα φορές διεθνής) Κέπελ, ο οποίος έφτασε να παίξει στον Καναδά και να προπονήσει σε Ιαπωνία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ντίτερ Μίλερ (Κολωνία)

Ντίτερ Μίλερ (Κολωνία)

Το έχει το… επίθετο φαίνεται! Ο Ντίτερ Μίλερ σκόραρε το 30ό του γκολ την 1η Μαρτίου του 1975, σε ηλικία είκοσι ετών και 334 ημερών. «Σταμάτησε» στα 177 γκολ σε 303 παιχνίδια (ένατος σκόρερ όλων των εποχών), ενώ τον Αύγουστο του 1977 σημείωσε έξι σε ένα ματς, ρεκόρ που παραμένει μέχρι και σήμερα. Πολύ παραγωγικός και με την εθνική ομάδα: Εννέα γκολ σε δώδεκα συμμετοχές!

Κλάους Φίσερ (Σάλκε)

Κλάους Φίσερ (Σάλκε)

Μέχρι και πριν από λίγα 24ωρα κατείχε το ρεκόρ, αφού ήταν είκοσι ετών και 284 ημερών, όταν σημείωσε το 30ό του γκολ (7 Οκτωβρίου του 1970). Σπουδαία καριέρα με πολλά γκολ, είναι με 268 ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στην Bundesliga, πίσω από τον Γκερτ Μίλερ.

Κάι Χάβερτς (Μπάγερ Λεβερκούζεν)

Κάι Χάβερτς (Μπάγερ Λεβερκούζεν)

Την περασμένη Παρασκευή (29/5), το νέο παιδί – θαύμα του γερμανικού ποδοσφαίρου, με πολύ δύσκολη προβολή κόντρα στην Φράιμπουργκ, έφτασε τα τριάντα γκολ, όντας μόλις είκοσι ετών και 270 ημερών. Όλο το (λαμπρό) μέλλον είναι μπροστά του.

Τζέιντον Σάντσο (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Τζέιντον Σάντσο (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Και όμως, στην πρώτη θέση ενός φουλ γερμανικού Top-10 που αφορά την Bundesliga, βρίσκεται πλέον ένας… Άγγλος! Σε ηλικία είκοσι ετών και 67 ημερών, ο χαρισματικός Σάντσο πέτυχε το πρώτο από τα τρία του γκολ στο σόου με… θύμα την Πάντερμπορν, την Κυριακή (31/5).

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This