Επιλογή Σελίδας

Συνέχεια στο σχόλιο-απάντηση του Δημήτρη Πάππα στην ανακοίνωση του Απόλλωνα Λάρισας με την οποία η ομάδα της Φιλιππούπολης διαμαρτύρεται για τη διαιτησία αλλά και για την αγωνιστικότητα που επέδειξε ο Πιερικός απέναντί της, δίνει ο Χρήστος Ξανθόπουλος, ο οποίος μετέδωσε για λογαριασμό του Ράδιο Ενημέρωση 92,2 FM το παιχνίδι στο οποίο οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 για την 20η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Μάλλον σε άλλο γήπεδο ήμασταν…

Είχα την τιμή να μεταδόσω για λογαριασμό του Ράδιο Ενημέρωση 92,2 και της εκπομπής “katerinisport on air” τον αγώνα του Πιερικού με τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Λάρισας, στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, για την 20η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Έτσι παρακολούθησα όλο το παιχνίδι και μπορώ από “πρώτο χέρι” να καταθέσω την άποψή μου. Ήταν ένα παιχνίδι μεταξύ δυο ομάδων με διαφορετικούς στόχους. Ο Πιερικός έπαιζε για την ιστορία του και οι φιλοξενούμενοι για την κατάκτηση των τριών βαθμών που θα τους κρατούσαν σε απόσταση ασφαλείας από τους άλλους διεκδικητές της κορυφής, εν όψει μάλιστα, και του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί για τον Απόλλωνα, αρχής γενομένης από το σαββατιάτικο παιχνίδι κορυφής στο Κίτρος. Αγωνιστικά οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς ανώτεροι, είχαν δοκάρι και αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ, αλλά έως εκεί.

Όσο και αν ψάξω στις φάσεις, δεν είδα ούτε εγώ, ούτε οι υπόλοιποι αθλητικοί συντάκτες κάποια υποψία φάσης που να υπήρχε πέναλτι, εκτός κι αν τα…έξι κόρνερ που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι, όπως λέγαμε όταν παίζαμε στην αλάνα μικρή, μετατρέπονται σε δυο πέναλτι (τρία κόρνερ=ένα πέναλτι)!

Η ανικανότητα και η αστοχία έχει διαφορά από την πρόθεση. Εξάλλου, ο Πιερικός δε χαρίστηκε σε κανέναν αντίπαλο του, στο γήπεδό του τουλάχιστο, ακόμη κι αν αυτός προέρχεται από τον ίδιο νομό (ισοπαλία 1-1 με Πύδνα Κίτρους στον πρώτο γύρο).

Πραγματικά μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση και απορία η ανακοίνωση κατά της διαιτησίας που έβγαλε η διοίκηση του Απόλλωνα Λάρισας, αφού αισθάνθηκα ότι την Κυριακή ήμουν σε άλλο γήπεδο! Αλλά όταν διάβασα την τελευταία παράγραφο, κατάλαβα ότι φωνάζουμε τώρα για να μας ακούσουν αύριο! Δεν τους φταίει η διαιτησία με τον Πιερικό, κάτι έπρεπε να πουν για να καλυφθεί η βαθμολογική απώλεια. Όλα γίνονται για το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής στο Κίτρος, αφού στον πρώτο γύρο ανακάλυψαν θεωρίες συνομοσίας κατά του προέδρου της ΕΠΣ Πιερίας, Δημήτρη Ελευθεριάδη και άλλα ευτράπελα όταν έχασαν στο γήπεδό τους. Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική τους κατανάλωση και δεν αφορούν κανέναν εκτός από τους εαυτούς τους. Η ομάδα του Απόλλωνα εόιναι καλή, έχει καλό ρόστερ και είναι ικανή να κατακτήσει το πρωτάθλημα χωρίς να χρειάζεται τέτοιου είδους ανακοινώσεις για να αποδείξει την ανωτερότητά της. Ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό της χθες αλλά δεν τα κατάφερε και ας ψάξει αλλού να βρει εχθρούς και αντιπάλους. Δε μπορει να αγγίξει, ούτε να σχολιάσει τον Πιερικό και την ιστορία του, δεν είναι άξια. Ας κοιτάξει τους επόμενους αγώνες της και αν είναι καλύτερη ας κόψει πρώτη το νήμα. Εκτός κι αν δε θέλει το 50-50 και μάλιστα εκτός έδρας. Αυτά, γιατί κινδυνέψαμε να θεωρηθούμε και τυφλοί…

Χρήστος Ξανθόπουλος

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This