Επιλογή Σελίδας

Του Κώστα Τουτσίδη

Η εθνική ομάδα της κωπηλασίας βρίσκεται από χθες στην Τσεχία για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών που θα διεξαχθεί στο Ρατσίτσε.

Οι πρόσφατες εξελίξεις μετά την αποχώρηση της Σοφίας Ασουμανάκη, οδήγησαν σε αλλαγή πλάνων, ενδεχομένως και κάποιων άμεσων στόχων.

Το navysports.gr επικοινώνησε με τον κ. Γιώργο Μπικογιάννη προπονητή κωπηλασίας του Ν.Ο.Κατ ο οποίος είναι και ο προπονητής της Κατερίνας Νικολαΐδου. Μιλώντας μας για την αθλήτρια του, που σ’ αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα αγωνιστεί στο ατομικό σκιφ μετά από πολύ καιρό, τόνισε:

«Δεν ξέρω πως θα αντιδράσει η Κατερίνα πάνω στον αγώνα. Πολλές φορές όμως μας εκπλήσσει θετικά. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει και τώρα να πάει καλά παρόλο που έχει πολύ καιρό να αγωνιστεί στο ατομικό σκιφ. Είμαι αισιόδοξος. Η Κατερίνα είναι έμπειρη αθλήτρια και αυτό που την επηρεάζει τώρα είναι μόνο η αλλαγή του αγωνίσματος. Ψυχολογικά είναι πολύ καλά».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις με την αποχώρηση της Σοφίας Ασουμανάκη σε σχέση πάντα με το πως θα πορευτεί η δική του αθλήτρια η Κατερίνα Νικολαΐδου επισήμανε:

«Ήταν πραγματικά απότομο για όλους μας το ότι η Σοφία Ασουμανάκη εγκατέλειψε την εθνική ομάδα και άλλαξαν τα πλάνα για την Κατερίνα. Στο ατομικό σκιφ τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα. Είμαστε όμως στην αρχή σε ότι αφορά αυτό το νέο δεδομένο και πιστεύω ότι μέχρι το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα ξεκινήσει στις 23 Σεπτεμβρίου και είναι και ο μεγάλος μας στόχος, η Κατερίνα θα έχει τον καιρό να προσαρμοστεί καλύτερα και να βελτιωθεί πάρα πολύ. Είναι καθαρά θέμα χρόνου».

Σε ότι αφορά την εικόνα που έχει για την εθνική ομάδα γενικότερα ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ο Γιώργος Μπικογιάννης δήλωσε:

«Με εξαίρεση κάποιους από αυτούς που ήταν και στο Ρίο, μεταξύ των οποίων είναι και η Κατερίνα, οι περισσότεροι αθλητές στην εθνική ομάδα είναι νέα παιδιά και καινούργια πληρώματα. Δεν μπορούμε να κάνουμε εκτιμήσεις, περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα τους σ αυτή τη διοργάνωση».

Πηγή: navysports.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This