Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Ξεκινάω με το τι βγαίνει ως συμπέρασμα από τους συναδέλφους που εργάζονται στην Αγγλία και που ζούνε διαρκώς και καθημερινά τα δρώμενα εκεί. Πιστεύουν πως δεν είναι ακόμα έτοιμη να μπει δίπλα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της χρονιάς του τρεμπλ το 1999, της Λίβερπουλ των πρώτων χρόνων της δεκαετίας του ’80 που πήρε σε μία σεζόν επίσης και τους τρεις τίτλους το 1984 αλλά ούτε και με τους «αήττητους» της Άρσεναλ το 2003-2004, αν και η ομάδα του Βενγκέρ στην Ευρώπη αποκλείστηκε από την Τσέλσι εκείνη τη σεζόν!

Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να διευκρινίσουμε κάτι: Σε όλες αυτες τις προηγούμενες περιπτώσεις ξέρουμε πώς εξελίχθηκε η σεζόν και με κάποια χρόνια απόσταση πια έχουμε και διαφορετικά συμπεράσματα. Σπανία άλλωστε την ώρα που τρέχει και γράφεται ιστορία, μπορείς να είσαι αποστασιοποιημένος απέναντι της. Συνεπώς νομίζω πως όποια σύγκριση πρέπει να γίνεται με αυτό το χρονικό σημείο της σεζόν, πριν τα Χριστούγεννα σε ένα πρωτάθλημα που έχει συμπληρώσει 17 αγωνιστικές. Ναι αυτό ως δεδομένο ισχύει ό,τι έγραφα πριν λίγες μερες πως καμία άλλη ομάδα δεν έχει κάνει τέτοιο ξεκίνημα συγκρινόμενη μάλιστα η Σίτι με ομαδες μυθικές οπως η Λιντς του Ρέβι ή η Λίβερπουλ του Νταλγκλίς το 1987-88 και η Τσέλσι του Μουρίνιο το 2095-2006.

Κατά δεύτερο λόγο, οποιαδήποτε ανάλογη σύγκριση πρέπει να γίνει στο τέλος της σεζόν όταν θα ξέρουμε και οριστικά αν πήρε και πως τον τιτλο, αν έκανε ήττα και κυριως τι έκανε στην Ευρώπη που πάντα είναι ένα τεράστιο μέτρο σύγκρισης!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Φέργκιουσον εκείνη την επική σεζον της κατάκτησης του τρεμπλ έμεινε από τις 26 Δεκεμβρίου και μετά αήττητη σε όλα τα μέτωπα. Πήρε το Κύπελλο Ευρώπης με την ανατροπή στη Βαρκελώνη στις καθυστερήσεις και κατέκτησε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα με ένα βαθμό  διαφορα από την εξαιρετική Άρσεναλ του Βενγκέρ συν το Κύπελλο Αγγλίας.

Η Λίβερπουλ του 1984 έπαιρνε ένα τρίτο σερί πρωτάθλημα, διατήρησε για τεταρτη σεζόν το Λιγκ Καπ κερδίζοντας μάλιστα την Έβερτον στον τελικό και κυριως έπαιρνε μέσα στη φυσική έδρα της Ρόμα το Κύπελλο Πρωταθλητριων Ευρωπης κάτι πραγματικά εντυπωσιακό παίζοντας συνολικά 67 ματς στη σεζόν!

Η τωρινή Σίτι λοιπόν αν και παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο έχει ακόμα  ψωμιά μπροστά της… Ωστόσο έχει τις δυνατότητες να κατορθώσει και αήττητη να μείνει και να προχωρήσει στην Ευρώπη! Εαν το πετύχει τότε θα μπορεί να μπει δίπλα σε αυτους που η ιστορία έχει ήδη αποτιμήσει την αξία τους!

Πηγή: England 365

Pin It on Pinterest

Shares
Share This