Επιλογή Σελίδας

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μιχάλης Περβολαράκης πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση, κοίταξαν στα μάτια την πολύ δυνατή ομάδα των Πολωνών, δεν κατάφεραν όμως να αποφύγουν την ήττα και αύριο η Ελλάδα θα δώσει έναν τελικό με το Μονακό, για την πρόκρισή της στα πλέι οφ του World Group II. 

Η Ελλάδα ηττήθηκε από την Πολωνία με 2-1 στο Τατόι, στο μεγάλο ντέρμπι του 1ου ομίλου του Group III της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Davis Cup.

Στο διπλό που έκρινε τη νικήτρια ομάδα της σημερινής ημέρας, οι Πολωνοί Lukasz Kubot και Marcin Matkowski έκαμψαν τη σθεναρή αντίσταση των Στέφανου Τσιτσιπά και Μιχάλη Περβολαράκη, με 3-6, 6-4, 6-1.

Για πρώτη φορά μοιράστηκαν το court Τσιτσιπάς και Περβολαράκης, σε μια συνεργασία που πήγε αρκετά καλά, δεν ολοκλήρωσαν όμως μια μεγάλη νίκη απέναντι στην πολύ δυνατή ομάδα των Πολωνών, του Lukasz Kubot, No. 4 στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών, και του Marcin Matkowski, που είναι πολύ έμπειρος στα 38 του χρόνια και δίνει το τελευταίο τουρνουά της καριέρας του.

Οι δυο πρωταθλητές μας τα πήγαν πολύ καλά και έκαναν το μοναδικό break στο τέλος του 1ου σετ, για να το πάρουν με 6-3, ενώ το 2ο σετ ήταν ισορροπημένο μέχρι και το 4-4. Οι Πολωνοί έκαναν ένα πολύ σημαντικό break στο 10ο game και κατέκτησαν το 2ο σετ με 6-4, για να ανοίξουν το δρόμο προς την ανατροπή, κατακτώντας πιο εύκολα το 3ο σετ με 6-1.

Αύριο περιμένει ένας τελικός την Ελλάδα, καθώς θα αντιμετωπίσει το Μονακό, με το οποίο η ομάδα μας μοιράζεται αυτή τη στιγμή τη 2η θέση. Όποια ομάδα κερδίσει αυτή τη συνάντηση, θα πάρει και τη 2η θέση του ομίλου, που οδηγεί στα πλέι οφ του World Group II, τον Μάρτιο του 2020.

Αντίθετα, η ηττημένη ομάδα θα τερματίσει στην 3η θέση και θα αναγκαστεί να διεκδικήσει την παραμονή της στην 3η κατηγορία το Σάββατο, απέναντι στη χειρότερη ομάδα του άλλου ομίλου.

Πολωνία – Ελλάδα 2-1

Βαθμολογία

  1. Πολωνία 2-0 (5-1)
  2. Ελλάδα 1-1 (4-2)
  3. Μονακό 1-1 (3-3)
  4. Λουξεμβούργο 0-2 (0-6)

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This